Щасливі запрошувати гостей 26 липня на "Волонтерську Вечерю" Микити Чумакова - шефа і учасника фонду Київ Волонтерський, готував їжу у фургоні для мешканців деокупованих містечок.
Від 24 лютого до нині Микита з командою приготували 60000 обідів і 25 тонн сендвічів. В меню волонтерської кухні: ячка з трюфелем і лосось з картоплею - поєднання простих продуктів і досвіду високої кухні.
Микита і 15 волонтерів мали традицію: обідати і вечеряти разом, побути поруч одне з одним. Готували небанальні страви з продуктів, які вдавалось знайти в місті.
Їжа для команди стала основою меню другої вечері з серії ВАРТІ:
- Вафлі з молодим сиром;
- Профітроль з дунайським форшмаком;
- Зелений салат з брокколі гриль;
- Картопляні крокети з малосольною салакою;
- Ячмінна каша в трав'яному соусі з пастрамі;
- Сирник з ягідним кремом та праліне з насіння.
*Ініціатива «ВАРТІ» від Ігоря Мезенцева – це серія їстівних вечорів з рук українських шеф-кухарів у форматі фудтраку Микити біля ресторану чи креативної вечері під шум сирени.
Їх об'єднує цікавість до традицій української кухні, локальних продуктів і бажання підтримати кухарів, фермерів та рестораторів в часі війни.