Євген Клопотенко

Євген Клопотенко

Cпівзасновник і бренд-шеф ресторану «100 років тому вперед» та бістро «ІНШІ», лауреат 50 NEXT, ініціатор визнання борщу частиною нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО:

Ідея «100 років тому вперед» виникла задовго до відкриття ресторану. Декілька років ми з командою мандрували Україною та вивчали історичні літописи та літературу в пошуках автентичних рецептів української кухні. Поринувши в цю роботу, я зрозумів, що українська кухня набагато глибша та різноманітніша, ніж ми звикли думати. Вона має шалену енергетику, величну історію та неймовірний потенціал для розвитку. Один за одним ми віднайшли історичні рецептури та осучаснили їх, додавши нашого бачення. Ба більше, для створення абсолютно всіх страв ми використовуємо виключно українські продукти та інгредієнти. Завітайте до нашого ресторану, аби відчути усю велич української кухні та назавжди розпрощатися зі стереотипами.
Інна Поперешнюк

Інна Поперешнюк

Співзасновниця компанії «Нова Пошта», співзасновниця та співвласниця ресторану «100 років тому вперед» і бістро «ІНШІ», володарка ордену «Берегиня України», увійшла в рейтинг «Топ-100 впливових жінок України» за версією журналу «Фокус»:

100 років тому вперед — це команда сміливців, яка взяла на себе відповідальність показати гастрономічну Україну іншою і ще жодного разу не схибила у заданому векторі. Ми — це кухня на основі стародавніх рецептів. Але світ такий, що й вічне змінюється: що вчора було сьогодні — стає історією завтра, тому щодня ми тримаємо баланс між прадавніми кулінарними знахідками та надсучасними вишуканими техніками. Пишаюся з того, що завдяки нашому ресторану Україна та її візитівка у вигляді їжі звучить на увесь світ свіжо, модно, актуально і несе у собі збережений у рецептах національний код. З любов’ю і без стереотипів.