Ребра із печі
В багатьох рецептурниках «Верещака» подається як страва. Але це також суто українська техніка. Вона полягає в тому, що м’ясо тушкується у квасі. Саме так ми готуємо «Ребра з печі з соусом із квасу хлібного та материнки»
290
495 ₴
Доставка ваших улюблених страв по Києву
В багатьох рецептурниках «Верещака» подається як страва. Але це також суто українська техніка. Вона полягає в тому, що м’ясо тушкується у квасі. Саме так ми готуємо «Ребра з печі з соусом із квасу хлібного та материнки»
290
495 ₴
Під час однієї з гастрономічних подорожей Україну, на Вінничині було знайдено рецепт начинки – пиріг з хлібу та м’яса. Розпитавши корінну 90-річну жительку Вінниччини вона повідала нам рецепт своєї матері, який готували майже в кожному домі на свята. Ми готуємо її у вигляді завиванця зі свинини з начинкою з печінки та сала, доповнюємо соусом з киселиці.
395
485 ₴
Це традиційна Українська страва. Ми вирішили скористатися рецептом «Галушок з телятини» з книги «Страви й напитки на Україні» Зіновії Клиновецької. Автентичний рецепт ми не вдосконалювали, лише змінивши їх зовнішній вигляд, щоб він був більш сучасним. А до м’яса додали трошки стиглих вишень, аби страва отримала приємний кисло-солодкий смак.
270
325 ₴
Ми знайшли цей рецепт у Полтавській області під час нашого гастро-туру. Ця страва в інших регіонах також має назву «Затірка» або «Крупки». За рецептурою до пшона потроху додаються яйця та борошно. Цю суміш ми катаємо протягом 40 хвилин, аж поки вона не збільшиться в розмірі приблизно в п’ять разів. Після цього ми її варимо, додаємо спеції, ароматні трави та бринзу. Ця техніка приготування страви є абсолютно унікальною. Вона існує лише в Україні та може вважатися нашою візитівкою на кулінарній мапі світу.
220
320 ₴
Поєднання курки зі смаженими квашеними огірками звучить дуже незвично, а от для жителів Чернігівщини – щоденна страва. Тому ми вирішили познайомити наших гостей з цим поєднанням у вигляді курки, зі смаженими квашеними огірками та пікницею.
320
415 ₴
Рецепти «Чомберу на дико» та «Печені з сардинами» записані у книзі пані Ольги Франко послідовно один за одним. Одного разу під час експерименту Женя створив нову страву, поєднавши ці два рецепти: традиційну м'ясну страву та риб’ячу печеню. В італійській кухні популярною стравою є Vitello tonnato – телятина з тунцем. Наша страва – це Український варіант такого поєднання риби та м’яса.
320
585 ₴
В цій страві ми надихались гольцем (різновид форелі), популяція якого стрімко зростає на наших теренах. Цього разу ми томимо рибу за низьких температур та додаємо соус з квашеного винограду. До нього подаємо буришник – пиріг з картоплі та кукурдзяного борошна политий соусом з вершкового масла та бринзи, що є традиційною стравою для жителів Карпат.
350
505 ₴